Dietetyk radzi: miej szybki dostęp do warzyw – codziennie i przez cały rok!

Nasz dietetyk radzi – miej łatwy dostęp do warzyw i to koniecznie przez cały rok!

Jak zatem szybko zwiększyć ilość warzyw w diecie?

Z tym problemem sami borykaliśmy się wielokrotnie. Niby wystarczy wyjąć, umyć i obrać warzywa, żeby móc je skonsumować, ale w codziennym życiu już tak proste to to nie jest. Kiedy człowiek jest głodny, to sięgnięcie po batonik z szafki, czy wyjęcie serka z lodówki idzie jak z płatka, a już sama myśl o obieraniu, chlapaniu wodą, wyciąganiu deski, noża, sprzątaniu użytych sprzętów, by zjeść jedynie  pół pomidora, ogórka czy jedną marchewkę powoduje powstanie gęsiej skórki. Tylko nie mów, że Ty tak nie masz? Jest na to sposób. Koszt przedsięwzięcia stosunkowo niski. Wystarczą pojemniki z atestem do kontaktu z żywnością i szatkownica. Koszt poniżej 200 pln (z zakresem od 40-900 zł.) Obejrzyj koniecznie nasz krótki film:

Tak możesz przygotować warzywa wieczorem, jeżeli zwykle rano nie masz na to czasu. W warunkach chłodniczych powinny spokojnie wytrwać 48h. Możesz wziąć je ze sobą do pracy, by „podchrupać” w kryzysowych chwilach lub komponować z nich drugie śniadanie. Jeżeli ich nie zużyjesz, a martwisz się, że się zepsują- zrób koktajl lub szybką sałatkę.