Koktajl – mango i jarmuż

Zielony koktajl jarmuż + mango

©Centrum Dietetyczne AFYA

Lista składników:
Jarmuż – 80.00 g
Mango – 150.00 g / (0.54 sug. p.; 1 szt. = 280.00 g)
Jabłko – 95.00 g / (1.27 sug. p.; 1 szt. = 75.00 g)
woda – 250.00 g / (0.25 sug. p.; 1 litr = 1000.00 g)
Pomarańcza – 45.00 g / (0.19 sug. p.; 1 szt. = 240.00 g)
Cytryna – 5.00 g

Sposób przygotowania:
owoce odpestkować•z cytryny wycisnąć sok•resztę owoców pokroić, następnie zmiksować•dodać sok z cytryny cytrynę i wodę•ponownie zmiksować‣

Wartości odżywcze w 100 g:
energia 31.99 kCal
białko 0.55 g
tłuszcze 0.29 g
cukry 4.84 g
sól 0.01 g
potas (wartość przybliżona, niegwarantowana) 102.38 mg

Ilość porcji: 3 , 1 porcja to ok. 208 gramów

W przypadku wątpliwości porozmawiaj z naszym dietetykiem – przyjdź na wizytę do gabinetu we Wrocławiu, zadzwoń lub wyślij e-mail.